Az elmúlt évben megalakult  csoki manufaktúránk célkitűzése a házi csokoládé  megismertetése és megszerettetése  itt  Magyarországon , minnél szélesebb körben , a kicsi  gyerekektől a  szépkorú felnőttekig ...
                 ...ugyanis a  főzött házi csokoládé gyártását Magyarországon eddig nem igazán alkalmazták ,és ennek a különlegességnek a legjobb mestereit Erdély területén ,de pontosabban a székelyföldi tartományokban találhatjuk meg. E nyagyszerű mesterek különféle változatát készítik a házicsokinak, a dióstól a rumos-kakaóson át a  fehércsokis vanilliásig , és mivel nekünk  közünk van e mesterek némelyikéhez, így komoly tapasztalatokkal, és az  eredeti receptúra alapján, (mely recept több mint  évszázados  múltra tekint vissza) készítettük el itt Magyarországon, az első főzött házicsokit, melyet DIÓS ízben ,táblás csokiként kínálunk a kedves házicsoki kedvelőknek.   Sőt tovább merészkedtünk a házicsoki készítésében ,és   a magasabb kakaótartalmú KAKAÓS  házicsokit,a  felületén mogyoróval  szórt MOGYORÓS csokit, a két színkombinációs DUÓ névre keresztelt  vanilliás-fehér és a kakaós kombinációját,illetve az ostyalapok közzé zárt tejcsokis szeletet is megtalálhatjátok  a boltok polcain.
       Állagában eltér a már ismert,hagyományos gépi csokoládéktól. A házicsokink egy puha omlós,   magasabb nedvességtartalommal készült termék ,és különlegessége még abban is rejlik,hogy állagához képest a nagyobb hömérsékleten sem olvad szét. Viszont magasabb nedvességtartalma miatt nehezebben tárolható több hónapokig,mivel hozzáadott adalékanyagokat és tartósítókat nem tartalmaz. Ezzért mi nem gyártunk nagy mennyiségeket,hanem a megrendelésekhez képest  mindég frissen kínáljuk vásárlóinknak. De hűtőben  sokáig eltartható.
     Nem utolsó sorban készítünk, egyedi alkalmakra, tömény házicsokiból készült tortákat is,melyek kézzel festettek,igény szerint. A galériában megtekinthető !!
      Alapanyagaink többnyire külföldről érkeznek, szigorú minőségi ellenőrzésen átesve kerülnek felhasználásra,de néhány Magyarországon gyártott alapanyag is alkalmazásba kerül,mint például a dióbél,cukor. De azért elmondhatjuk,hogy mégis csak Hazai Feldolgozású Terméket gyártunk !
   Reméljük,hogy sokaknak ízlik eme különlegesség, így hamarosan újabb ízekkel lephetjük meg a kedves Ibi házicsoki kedvelőinket.
További szép napot és jó böngészést kivánunk !
Üdv: Az Ibi Házicsoki csapata !